4 jaar UCI Bike Region Label voor Drenthe

Dit jaar gaat Drenthe voor het 4e jaar als UCI Bike Region door het leven. In 2016 ontving onze provincie als eerste regio ter wereld het Bike Region Label van de UCI, de internationale wielerunie. Een grote eer. De UCI ondersteunt en beloont steden en regio’s, die niet alleen belangrijke UCI-fietsevenementen hosten, maar ook investeren in de ontwikkeling van een kwalitatief goed fietsroutenetwerk, veiligheid en promotie voor het fietsen.

Handen ineen geslagen

Om het label te veroveren werden ambities opgesteld, het programmabureau Op Fietse werd opgericht en iedereen ging aan de slag. De provincie, de Drentse gemeenten, ondernemers en evenement organisatoren… iedereen sloeg de handen ineen en borduurde voort op het label. Ook gedeputeerde Henk Brink heeft zich achter het label geschaard en zich ingezet om Drenthe als fietsprovincie op de kaart te zetten. Al deze samenwerkingen gaven energie en mede daardoor is de Col du VAM, toch wel de meest bijzondere ontwikkeling van de laatste jaren, tot stand gekomen. Maar voornamelijk heeft het label voor verbinding gezorgd tussen al wat fietsen is in Drenthe. 

Ambities en plannen voor onbepaalde tijd 

Officieel loopt het label in 2021 af. Als regio ontvang je het label voor de duur van vier jaar. Maar als we onze inzet voortzetten, nieuwe plannen ontwikkelen en gezamenlijk de schouders eronder zetten, kunnen we het label verlengen voor onbepaalde tijd. Ambities en plannen zijn er genoeg, zoals het verhogen van de VAM-berg en het creëren van een fietssnelweg tussen Assen en Groningen. We hopen je eind september te kunnen vertellen  dat niemand ons dit label meer afneemt!


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?