Now we Bike, Now we Move: Bike for Europe in Drenthe

Zaterdag 1 september start het project Bike for Europe in Drenthe. Bike for Europe is een Europese fietstocht die als doel heeft de fiets te promoten als een duurzame en actieve manier van vervoer, fysieke activiteit in het algemeen en als een internationale samenwerking tussen Europese landen.

Now we Bike, Now we Move: Bike for Europe in Drenthe
Twee teams van fietsers zullen door heel Europa fietsen vanuit twee verschillende startpunten. Voorafgaand aan de start van de Veldslag om Norg gaat een team fietsers uit 11 verschillende landen op weg vanuit Norg. Tegelijkertijd start er ook een team met fietsers in Thessaloniki, Griekenland. De beide fietsgroepen treffen elkaar op 22 september. Daarnaast worden er verschillende activiteiten georganiseerd langs de route en in steden net langs de route. Zo kan er deel worden genomen aan Bike Yoga, fietsworkshops en sightseeing tours op de fiets.

De Bike for Europe-tour is niet alleen bedoeld om mensen te inspireren om op een leuke manier op de fiets te stappen, maar ook om gemeenschappen aan te moedigen, actie te ondernemen en netwerken op te bouwen tussen inwoners, sportclubs en vluchtelingenorganisaties. Hierdoor kunnen we samen een meer inclusieve Europese samenleving vormen! Er is speciaal aandacht voor het feit dat fietsen en sporten voor iedereen mogelijk moet zijn.

Daarom is er de Donation Challenge, doneer jouw fietskilometers om iets goeds te doen voor de mensen in nood. Er worden 100 fietsen gedoneerd.

Doe mee en kijk voor meer informatie op www.nowwemove.com


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?