Verlenging UCI Bike Region Label

In 2016 was Drenthe één van de eerste regio’s ter wereld met het Bike Region Label van de UCI. Het Bike Region Label of Bike City Label wordt door de Internationale Wielerunie gegeven aan steden en regio’s als ondersteuning en beloning voor het promoten van fietsen. Daarvoor moet er geïnvesteerd worden in kwalitatieve fietsroutes, veiligheid, promotie en organisatie van UCI-wielerevenementen.

Onlangs is het Bike Region Label van Drenthe door de UCI verlengd voor de periode 2021, 2022, 2023 en 2024. De verlenging komt voort uit goede prestaties, nieuwe initiatieven en de sterke basis die Drenthe als fietsregio heeft.

Isabella Burczak, Advocacy & Development Manager bij de UCI, zegt hierover: “Drenthe heeft de afgelopen jaren weer laten zien dat de regio gemaakt is voor fietsers. Promotie van wielersport, recreatief fietsen en ontwikkeling van infrastructuur, tonen dat Drenthe terecht het Bike Region Label heeft verdiend.”

Tijdens het wielergala in het Atlas Theater mocht Henk Brink namens Drenthe dé fietsprovincie de complimenten van de UCI in ontvangst nemen. In zijn reactie gaf hij die waardering meteen door aan iedereen die zich inzet voor het fietsen in Drenthe.


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?