Bike Region Label

UCI Mobility & Bike City Forum

Drenthe was in oktober 2016 één van de eerste regio’s ter wereld die het Bike Region Label van de UCI in ontvangst mocht nemen. Een geweldige beloning voor Drenthe als fietsprovincie en promotor van de wielersport. Voor de inzet van de afgelopen jaren is het label verlengd voor de periode 2022 – 2025. Om de regio verder te promoten wil Drenthe het UCI Mobility & Bike City Forum organiseren in oktober 2022.

Tijdens het UCI Mobility & Bike City Forum komen nationale bonden, organisaties en andere vertegenwoordigers van partijen in de wielerwereld bijeen om te praten over de toekomst van fietsen in de breedste zin van het woord. Met het Mobility & Bike City Forum krijg je als organisator de kans om de prestaties en plannen op het gebied van fietsen te presenteren.

De eerste editie van het forum werd in 2018 gehouden in Milaan, gevolgd door Parijs in 2019 en de Deense plaats Odense in 2021. Als beeldbepalende fietsprovincie en één van de eerste regio’s met het Bike Region Label, wil Drenthe dit jaar een gooi doen naar de organisatie van het evenement. Zodra hier meer over bekend is, zal dat hier bekend worden gemaakt.

image

Showcases

De reguliere fietskalender

Drenthe heeft een rijke historie als het aankomt op de organisatie van wielerevenementen. Dankzij de vele verschillende organisatiecomités die bestaan uit vrijwilligers is de vaste wielerkalender een belangrijke basis voor Drenthe als fietsprovincie.

Een beeldbepalend evenement

In de afgelopen jaren is de provincie Drenthe het toneel geweest van meerdere grote wielerwedstrijden

Fietsen naar grote hoogte

Mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is op de fiets krijgen en plezier beleven, dat is de gedachte achter ‘Fietsen naar grote hoogte’. Een evenement dat eerder gehouden is in 2019 en dat ook dit jaar op de planning staat op 22 juni 2022.

Dikke Banden Races

Met plezier op de loopfiets of schoolfiets richting de finish, dat is de belangrijkste gedachte achter de Dikke Banden Races. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor beginnende fietsertjes die op hun eigen fiets aan de start mogen verschijnen.

Het Dak van Drenthe

Met 3 beklimmingen op de weg, 1 afdaling en een mountainbikeroute van 12 kilometer lang staat de VAM-berg bekend als een unieke plek in het Drentse landschap

Doortrappen

Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is de slogan waarmee Doortrappen Drenthe senioren stimuleert om zo lang mogelijk en veilig te kunnen blijven fietsen.

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?