CS Vincent van Gogh ‘Drentse fietsschool van 2017-2018’

CS Vincent van Gogh uit Beilen is vrijdag 6 juli in Emmen uitgeroepen tot ‘Drentse fietsschool van 2017-2018’. De aanwezige leerlingen kregen uit handen van gedeputeerde Henk Brink de bijbehorende Gouden Fiets en een cheque voor een  wielerexperience op de wielerbaan in Assen. De andere genomineerde scholen OBS De Drift uit Grolloo en OBS Dordtse Til uit Nieuw Dordrecht kregen een fietsaward.

Gedeputeerde Henk Brink: “Het is mooi om te zien hoe scholen zich inzetten om het fietsen te stimuleren bij leerlingen, ouders en medewerkers. Fietsen is gezond, het geeft kinderen een bepaalde mate van vrijheid en ze leren ervan, omdat ze al op jonge leeftijd in aanraking komen met het verkeer. Daarom vinden we het project ‘Op Fietse naar school’ ook zo belangrijk en is onze inzet dat volgend jaar nog meer scholen hieraan deelnemen”.

Winnaar CS Vincent van Gogh laat op meerdere onderdelen zien dat zij fietsen hoog in het vaandel hebben. De school zette de fiets in om geld in te zamelen voor een maatschappelijk doel, heeft mountainbikes in eigen beheer voor diverse activiteiten en stimuleert ook medewerkers op de fiets naar school te gaan.

De andere scholen dragen echter ook hun steentje bij aan het stimuleren van fietsen. OBS De Drift zet zich enorm in voor de verkeersveiligheid rondom de school en ouders van leerlingen buiten Grolloo hebben een schema, zodat ze per toerbeurt met de kinderen mee kunnen fietsen. OBS De Dordtse Til zet zich vooral in voor verkeersbewustzijn voor alle leeftijden, met het project Seef in het verkeer. Ze bereiden onder andere de routes naar het voortgezet onderwijs voor en werken aan fietsvaardigheid door clinics aan te bieden voor verschillende leeftijdsgroepen.

World Cup Paracycling

De uitreiking ‘Drentse fietsschool 2017-2018’ vond plaats op het podium van de World Cup Paracycling in Emmen, Na de uitreiking mochten alle leerlingen samen met de gedeputeerde een parcours volgen op een handbike en als uitsmijter was er een Meet & Greet met Kjeld Nuis en Bibian Mentel.

Drentse fietsschool van het jaar

In totaal deden dit schooljaar negen scholen mee aan de wedstrijd ‘Drentse fietsschool van het jaar’. Na juryberaad, op basis van de aangeleverde informatie door scholen, werden CS Vincent van Gogh, OBS De Drift en OBS De Dordtse Til genomineerd. De wedstrijd ‘Drentse fietsschool van het jaar’ is onderdeel van het project ‘Op Fietse naar school’. Doel van ‘Op Fietse naar school’ is kinderen en jongeren stimuleren om op de fiets naar school te gaan.


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?