Geniet van een mooie fietszomer in Drenthe

Fietsen is gedurende de Coronaperiode erg populair geworden. Dit geldt voor ervaren fietsers en voor mensen die de fiets nog niet hadden ontdekt. Ook zij komen erachter dat het een gevoel van vrijheid geeft en dat het een leuke manier is om fit te blijven en om de omgeving te ontdekken.

In Drenthe is voldoende ruimte om te fietsen, dus ook deze zomer ben je van harte welkom op onze fietspaden. We willen je uiteraard wel vragen om rekening te houden met de geldende regels vanuit het RIVM en passerende fietsers en wandelaars de ruimte te geven.

Stap op de fiets

Er zijn verschillende manieren om Drenthe op de fiets te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het fietsknooppuntensysteem. Onlangs is het systeem vernieuwd. Nu leiden de fietsknoop­punten je niet langer alleen door de natuur, maar ook door de diverse dorpen en steden. Meer daarover lees je in deze krant. Daarnaast zijn er ook diverse andere routes voor recreatieve fietsers, maar ook voor mountainbikers en wielrenners. 

In deze krant hebben we een aantal routes voor je verzameld, bijvoorbeeld routes voor wielrenners in de gemeente Noordenveld en recreatieve routes door de Koloniën van Weldadigheid. Daarnaast vind je midden in deze krant een kaart met de vier nieuwe routes over de Col du VAM, ook wel de VAM-berg genoemd. De routes starten op verschillende plaatsen in Drenthe, maar leiden je allemaal naar de top van de berg. Daar geniet je van een prachtig weids uitzicht. 

Ik nodig je graag uit om de routes te proberen en ik wens iedereen een mooie fietszomer in Drenthe! – Henk Brink, gedeputeerde Provincie Drenthe


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?