Geopark Hondsrug Classic 2018

Op 30 september start vanaf het Nije Hemelriek in Gasselte De Hondsrug Classic. Dit is een van de grootste mountainbike evenementen van Nederland waarbij alle deelnemers in een wedstrijd starten. Van ervaren wedstrijdrijders tot en met de recreant en liefhebber.

Vanaf 1997 tot en met 2011 werd deze klassieker jaarlijks in oktober georganiseerd en hebben vele bekende mountainbikers deelgenomen en evenzo vele liefhebbers deze wedstrijd door de Staatsbossen van Gieten gereden. Na 3 jaar afwezigheid heeft Stichting Pro Cycling Nederland het initiatief genomen om de Hondsrug Classic nieuw leven in te blazen. En wel onder de nieuwe naam: Geopark Hondsrug Classic.

Dit jaar zal naast de bekende Geopark Hondsrug Classic ook het NK MTB Marathon worden georganiseerd. Dit zijn 2 verschillende wedstrijden maar de start en de route zijn gelijk. Eerst zullen de deelnemers aan het NK in de verschillende categorie├źn van start gaan waarna om 11.00 uur het startschot zal klinken voor de deelnemers aan de Geopark Hondsrug Classic. De deelnemers aan het NK zullen de route van de Geopark Hondsrug Classic rijden en aansluitend nog een ronde van ongeveer 40 km maken.

Meer informatie vind je op de website van de Geopark Hondsrug Classic.

Bron: geoparkhondsrugclassic.nl


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?