Nieuwe vouwkaart voor toerfietsers en mountainbikers

Toerfietsers en mountainbikers kunnen de komende periode voldoende inspiratie opdoen voor fietstochten in Drenthe. In een nieuwe vouwkaart zijn voor toerfietsers zeven routes opgenomen langs de randen van de provincie Drenthe. Voor mountainbikers zijn routes in Noord-Drenthe, Zuid-West Drenthe en Geopark De Hondsrug weergegeven.

Gedeputeerde Henk Brink mocht donderdag 28 juni het eerste exemplaar van de kaart in ontvangst nemen. “Met deze kaart geven we een goede impressie van de fietsmogelijkheden voor toerfietsers en mountainbikers in onze fietsprovincie”, aldus gedeputeerde Brink. “Uiteraard met het doel om nog meer mensen op de pedalen te krijgen in Drenthe”.

De vouwkaart, met een oplage van 25.000 stuks, wordt verspreid via onder andere de grote kampeer- en bungalowbedrijven in Drenthe en dient ter inspiratie. De nieuwe vouwkaart is een aanvulling op de kaart die eerder uitkwam met recreatieve fietsroutes en stadswandelingen. Fietsers krijgen een idee van de routes die zij kunnen fietsen in Drenthe. Op de website www.drenthe.nl/routes vinden ze uitgebreide omschrijvingen van alle routes en informatie over onder andere bezienswaardigheden en horecagelegenheden langs de route. Via deze website kunnen fietsliefhebbers de routes ook printen.

De vouwkaart is ontwikkeld door Provincie Drenthe samen met het Recreatieschap Drenthe.


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?