Selecteer een pagina

Cycling Valley wordt het fietsmekka van Noord-Nederland

‘Het initiatief voor Cycling Valley sluit naadloos aan bij het UCI Bike Region Label dat de provincie Drenthe gekregen heeft.’

Cycling Valley wordt het fietsmekka van Noord-Nederland

Een e-bike uittesten, een rondje over de BMX-baan, een nieuwe fiets kopen of onder het genot van appelgebak nagenieten van je fietstocht. Op het fietspark Cycling Valley in Roden moet dit allemaal mogelijk worden. Als het aan de initiatiefnemers ligt, wordt Cycling Valley het fietsmekka van Noord-Nederland. Het moet een plek worden waar fietsers op elk niveau de beste fietservaring kunnen beleven.

De aanleiding voor Cycling Valley is het sterk veranderende gedrag van consumenten. Mede dankzij concurrentie van internet zijn ondernemers genoodzaakt om klanten op nieuwe manieren aan te trekken én te behouden. Woorden als ervaren en beleven worden daarvoor veel gebruikt. Het project Cycling Valley heeft de ambitie om elke fietser de ultieme beleving en ervaring te bieden.

Cycling Valley moet plaats bieden aan fietsenwinkels, een fietswasstraat, winkels waar alles te krijgen is op het gebied van fietsen, een reisbureau gericht op fietsenreizen, een BMX-baan en een ervaringscentrum waar men de nieuwste innovaties in de fietsindustrie kan zien én testen. Daarnaast wordt Cycling Valley het startpunt van liefst vijf verschillende mountainbikeroutes en evenementen zoals de Drenthe 200. Ook moeten er partners met een bepaalde expertise komen; denk aan een fysiotherapeut of een voedingsdeskundige.

Het initiatief voor Cycling Valley sluit naadloos aan bij de ambities van de gemeente Noordenveld en het UCI Bike Region Label dat de provincie Drenthe gekregen heeft. Eén van de voorwaarden is dat er in de provincie fietsprojecten worden ontwikkeld, op recreatief en sportief vlak. Dit project sluit op beide vlakken aan. Dankzij de financiering van lokale overheden zijn de eerste stappen voor het opbouwen van de tracks al genomen en de gemeente heeft toestemming gegeven om de grond te gebruiken. Als eerste wordt de BMX-baan aangelegd. In de komende tijd worden de plannen verder ontwikkeld en besproken met potentiële partners, beleggers en de verschillende stakeholders. Cycling Valley zal naar verwachting in 2020 operationeel zijn.

Pin It on Pinterest

Share This
X