Selecteer een pagina

Dameswielrennen in Drenthe naar een hoger niveau

De Meteoor-Assen-Roden, WSV Emmen, WRV de Peddelaars, WV de Kannibaal; december 2016 hadden ze allemaal gemeen dat ze wel dames elite rensters hadden maar afzonderlijk niet in staat waren om een representatief team af te vaardigen in de internationale wedstrijden. Dit was het sein om de krachten te bundelen onder de vlag van Team Drenthe en daarbij aan te haken bij de provincie Drenthe dat zich wil profileren als de fietsprovincie van het land. Doelstelling hierbij is om tot vier volwaardige damesafdelingen binnen de clubs te komen met ‘Team Drenthe’ als vlaggenschip erboven.

Dameswielrennen in Drenthe naar een hoger niveau

De Stichting Team Drenthe heeft hierbij niet alleen oog voor de elite dames, maar voor de gehele damesafdelingen binnen de Drentse clubs. Zo rijden ook de junior dames onder vlag van de stichting enkele internationale wedstrijden en worden vanaf de nieuwelingen de dames betrokken bij de diverse activiteiten om zo een sterke basis te ontwikkelen voor het dameswielrennen in Drenthe. Mogelijk krijgt dit ook een succesvol vervolg voor het heren wielrennen in de provincie.

Het eerste seizoen leidde al direct tot mooie successen.  Zo werd er een vierde plaats behaald in de eindstand van de Topcompetitie in Nederland. Daarnaast toonden de dames zich in de diverse UCI wedstrijden in België. Meerdere keren waren de Drentse dames de beste clubrensters in de uitslag. Naast deze mooie resultaten als Team Drenthe gaf het ook een enorme motivatie boost voor de dames om te presteren in de nationale wedstrijden onder de vlag van hun eigen club. Met als hoogtepunten de klassieker overwinning van Sanne Bouwmeester in de Ronde van de Kerspelen waarbij ook Marije Joling op het podium stond. Ook vermeldenswaard is de derde plaats op het NK van Mareille Meijering.

Dit seizoen is direct ook voortvarend begonnen met een tiende plaats in de Belgische UCI wedstrijd Omloop van de Westhoek voor Mareille Meijering. Met haar prestaties van afgelopen jaar heeft ze zich in de kijker gereden voor de nationale selectie waarmee ze deelneemt aan de ‘Womens World Tour Ronde van Drenthe’. Dit laat zien welke kansen er komen voor de meiden die zich binnen Team Drenthe kunnen profileren.

Pin It on Pinterest

Share This
X