Selecteer een pagina

Is “Randje Drenthe” jouw uitdaging?

De provincie Drenthe is dé fietsprovincie en wil dat blijven. Om nog meer toeristen naar Drenthe te trekken wordt er veel aandacht besteed aan de fietssport. Naast de recreatieve fietser, wordt ook de sportieve, en wielersporters die van een uitdaging houden, als een aansprekende doelgroep gekenmerkt. Deze groep fietst zowel op de weg als in het bos. Voor de sportieve wielersporter op de racefiets is er in 2018 een nieuw uitdagend project in de provincie Drenthe namelijk “Randje Drenthe”.

Is “Randje Drenthe” jouw uitdaging?

Langs de grens van Drenthe zijn een tiental routes gecreëerd met een lengte van ongeveer 60 km. Routes door de verschillende Drentse Landschappen, zoals de Hondsrug de Veenkoloniën, midden Drenthe en de Zuidwesthoek.De routes zijn gemaakt over autoluwe wegen en door de pittoreske dorpjes. Voor elke route zijn er meerdere opstapplaatsen mogelijk. Voor de wielersporters die van een uitdaging houden is het mogelijk om van de 10 routes gedeeltes aan elkaar te koppelen. Er kunnen dan routes van 135 en 170 km gefietst worden. Is dat nog niet genoeg dan kunnen ook gedeelten van de route langs de grens aan elkaar gekoppeld worden en ligt er een route van 255 km klaar als uitdaging. Een afstand die 25 km langer is dan de 11 Stedentocht.
Alle routes zijn via internet beschikbaar bij het Recreatieschap Drenthe en op fietssport.nl. Voor de sportieve wielersporter zijn het een aantal mooie routes om Drenthe te ontdekken.

Een initiatief vanuit de provincie heeft ervoor gezorgd dat een aantal Drentse wielersportverenigingen samen werken om van de lange routes een groots wielerspektakel te maken. Op zaterdag 16 juni vindt de “pilot editie” van het evenement plaats. Startplaatsen voor de 255 km zijn Assen, Zuidlaren, Emmen, Coevorden en Meppel en voor de kortere routes Assen, Borger, Oosterhesselen en Dwingeloo. De organisatoren hopen tijdens de eerste editie op veel deelnemers om het evenement in de komende jaren een blijvend vervolg te kunnen geven.

Randje Drenthe fietsen? Kijk op www.fietssport.nl/routes

Pin It on Pinterest

Share This
X