Rustpunten voor fietsers en wandelaars in Drenthe

Fietsers en wandelaars in Drenthe kunnen vanaf nu gebruik maken van Rustpunten. Het eerste Rustpunt in Drenthe is te vinden bij groepsaccommodatie 25° Noord in Drouwenerveen. De eerste in een reeks van achtentwintig, die de komende periode in Drenthe worden gerealiseerd door Stichting Rustpunt.

Bij een Rustpunt kunnen fietsers en wandelaars zelf een kop koffie of thee maken en gebruik maken van een toilet. Ook is er informatie te vinden over de omgeving, kunnen fietsers hun e-bike opladen en een band plakken. Rustpunten zijn te herkennen aan een bord langs de weg met het Rustpuntlogo. Op de website www.rustpunt.nu  kunnen fietsers en wandelaars alle Rustpunten in Nederland vinden via een interactieve kaart. Ook is het mogelijk om via een digitale routeplanner een eigen route samen te stellen en het programma Rustpuntzoeker te downloaden voor de smartphone. Deze Rustpuntzoeker toont Rustpunten in de buurt, geeft relevante informatie en berekent onder andere direct de fietsroute naar de gewenste locatie via het fietsknooppuntnetwerk.
Rustpunten zijn een initiatief van de Stichting Rustpunt en bedoeld als laagdrempelige voorziening voor fietsers en wandelaars in gebieden waar verder geen voorzieningen zijn. Ze liggen aan fiets- of wandelroutes, vaak op een particulier erf met of zonder agrarische bestemming. De komende periode realiseert de Stichting Rustpunt Rustpunten in Drenthe in de gemeenten Borger- Odoorn, Tynaarlo, De Wolden, Hoogeveen, Midden-Drenthe, Westerveld, Aa en Hunze en Noordenveld.

Meer informatie vind je hier

 


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?