Fietsen naar grote hoogte

Iedereen die dat wil, kan fietsen

Iedereen kan fietsen, dat is het doel van ‘Fietsen naar grote hoogte’. Het maakt niet uit of je evenwichtsproblemen hebt, een verstandelijke beperking, een visuele beperking of geen ledematen. Voor elke fietser is er wel een oplossing in de vorm van bijvoorbeeld een ligfiets, tandem, duofiets of handbike.

Boven op de berg

Tijdens het evenement rijden deelnemers met of zonder begeleiding een route op en rond de Drentse Col du VAM. Bij de vorige edities ging de route de berg op en konden deelnemers op de weg naar beneden rode ‘bolletjes’ verzamelen. Deze bolletjes konden ze op het witte shirt plakken die ze hadden gekregen, als verwijzing naar de bolletjestrui voor de beste renner in het bergklassement. Mensen die dachten dat ze nooit (meer) op een fiets konden zitten, kwamen met het grootste plezier over de finish.

Het evenement

De aankomende editie wordt op 22 juni 2022 gehouden, vlak voor het weekend waarin het NK Wielrennen wordt verreden in Drenthe op 24, 25 en 26 juni. Bij de voorgaande editie waren er 114 deelnemers die een mooie dag op de fiets hebben gehad. De hoop is dat er dit jaar minstens evenveel mensen deelnemen.

Voor de organisatie van ‘Fietsen naar grote hoogte’ wordt er samengewerkt met verschillende partijen. Via zorginstellingen, gehandicaptensportverenigingen, speciaal onderwijsinstellingen en een breed netwerk van andere partijen worden geïnteresseerden op de hoogte gebracht.

Voor iedereen een fiets

Voor de mensen die niet over een eigen fiets beschikken, worden er fietsen geregeld. In samenwerking met leveranciers, fietsenmakers en instellingen worden de nodige fietsen aangeboden. Daardoor kan echt iedereen meefietsen naar de top van de VAM-berg.

Zodra er meer bekend is over ‘Fietsen naar grote hoogte’ en er ingeschreven kan worden, zal dat op deze website en sociale media bekend worden gemaakt. Voor de deelnemers is er dan genoeg te zien en te beleven!

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?