Selecteer een pagina

Fietsen voor de vrijheid. Doe je mee?

In 2020 vieren we 75 jaar vrede en vrijheid in Nederland. Om dit onder de aandacht te brengen organiseert stichting Terug naar Westerbork een onvergetelijk fietsevenement voor 2020 deelnemers. Hou je van fietsen en ben je geïnteresseerd in cultuur en historie? Lees dan gauw verder.

Terug naar Westerbork

Vanaf nu kan iedereen die geïnteresseerd is zich opgeven!

Ben je geen student maar wil je toch graag meefietsen, via deze site kun je je interesse kenbaar maken om mee te fietsen.

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Tijdens een bijzondere tocht van vier dagen fietsen plm. 2000 deelnemers uit Nederland, Duitsland en Polen, van Bergen-Belsen naar Westerbork. De fietstocht is zo’n 350 kilometer lang. De dagelijkse tochten worden afgewisseld met een educatief programma waarin je wordt meegenomen in de geschiedenis van WOII.

Je moet minstens 18 jaar zijn op het moment dat de tocht start; een racefiets hebben die in goede staat is; ervaren zijn als toerfietser: 125-150 kilometer per dag mag geen probleem zijn; een goede gezondheid hebben en gemotiveerd zijn om mee te doen aan dit bijzondere internationale vredesproject. De eigen bijdrage bedraagt € 50,–. Deelname geschiedt op eigen risico.

Wat is het doel van de fietstocht?

Met deze fietstocht willen we alle generaties laten beseffen dat vrede en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Het is iets waar we ons continu voor moeten inspannen. Het is net als fietsen, je moet blijven bewegen om niet te vallen. Door aandacht te schenken aan de geschiedenis van WOII hopen we dat niet vergeten wordt wat er gebeurd is en dat de verhalen gedeeld blijven.

Fiets je mee?

Lijkt het je leuk om mee te fietsen van Bergen-Belsen naar Westerbork? Meld je dan aan als geïnteresseerde via onderstaand formulier. We houden je de komende maanden op de hoogte. Uiterlijk in januari a.s. berichten wij over definitieve deelname. Belangrijk is dat je je committeert aan het sportieve én educatieve deel van de tocht – je doet dus mee aan het hele programma.

De Stichting Terug naar Westerbork wil in 2020 een internationale bijdrage leveren aan de aandacht voor 75 jaar vrede en vrijheid in Nederland en Duitsland. Meer informatie: https://www.terugnaarwesterbork.eu/home/

 Fietstocht Bergen-Belsen – Westerbork

  • Start 1 mei 2020 in het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen.
  • Tussenstop bij het voormalige kamp Esterwegen.
  • De tocht eindigt op 4 mei 2020 bij het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
  • De afstand bedraagt ongeveer 350 km.

Pin It on Pinterest

X