Selecteer een pagina

Het Europees Kampioenschap Veldrijden 2021 vindt definitief plaats in Drenthe. De VAM-berg in Wijster is het toneel voor de continentale titelstrijd in zes categorieën op 6 en 7 november. Op de eerste dag komen de elite-vrouwen, beloften-mannen en junior-vrouwen aan bod, een dag later is het de beurt aan de elite-mannen, beloften-vrouwen en junior-mannen.

In maart stelde de provincie Drenthe zich kandidaat voor het EK veldrijden. “Ik denk dat het een mooie kans is om Drenthe en de VAM-berg van een andere kant te laten zien”, zegt gedeputeerde Henk Brink. “Veel wielrenners kennen de provincie, maar we hebben ook MTB-parcours door de provincie.”

Drenthe wil als fietsprovincie graag topevenementen organiseren. Vorig jaar was de VAM-berg in Wijster al het decor voor het NL Wielrennen en ook dit jaar vindt de strijd om rood-wit-blauw hier wederom plaats. 

Dit is de tweede keer dat het EK Veldrijden in Nederland wordt gehouden. Het kampioenschap was in 2020 op een afgesloten terrein in Rosmalen.

Meer informatie vind je op www.ekveldrijden.nl

Pin It on Pinterest

Share This
X