Selecteer een pagina

Bron: www.groningenbereikbaar.nl

Om in deze tijd toch lekker in beweging te blijven, stappen veel mensen op de fiets. Even de frisse lucht in en tevens werken aan je conditie. Hartstikke goed en gezond! De overheid roept zelfs op om zoveel mogelijk te fietsen en te wandelen. Maar ook tijdens een rondje op de fiets moet je rekeningen houden met de gestelde maatregelen. Wij geven je wat tips!

De tips hieronder zijn onder andere afkomstig van de Fietsersbond en de ANWB en zorgen ervoor dat jij – ook op de fiets – rekening kunt houden met 1,5 meter afstand. 

1. Ga bij verkeerslichten achter elkaar staan, in plaats van naast elkaar. Alleen als je onder hetzelfde huishouden valt, kun je naast elkaar staan wachten. Houd ook rekening met de voetgangers op de stoep!

2. Houd ook bij het inhalen van een andere fietser genoeg afstand. Lukt dat niet? Wacht dan even met inhalen totdat je wel met een gepaste afstand voorbij kan.

3. Fiets je naast elkaar en komt er een tegenligger aan? Ga dan achter elkaar fietsen. Geef de tegenligger de ruimte.

4. Fiets met maximaal 2 personen.

5. Wil je een korte pauze inlassen? Ga dan niet pal aan het fietspad zitten, maar een stukje er vandaan. Zo hebben zowel jij als andere fietsers genoeg ruimte. 

Meer tips over hoe je veilig op de fiets kan tijdens de coronacrisis? 

https://files.fietsersbond.nl/app/uploads/2020/04/21130254/Fietsen-in-de-anderhalvemetersamenleving.pdf

https://www.anwb.nl/fiets/diefstal-veiligheid/fietsen-tijdens-het-coronavirus

Pin It on Pinterest

Share This
X