Selecteer een pagina

Op Fietse naar school

Drenthe, de fietsprovincie van Nederland

De afgelopen 4 jaar hebben we alle leerlingen in Drenthe uitgedaagd om op de fiets naar school te gaan en er zo voor te zorgen dat hun school een jaar lang dé fietsschool van Drenthe werd! Alle scholen in Drenthe, zowel in het (speciaal) basis onderwijs als het voorgezet onderwijs, kunnen meedingen naar de titel ‘Fietsschool van Drenthe’.

 

Drenthe is dé fietsprovincie van Nederland, de fiets is ons favoriete vervoersmiddel. Met deze wedstrijd willen we scholieren stimuleren om zoveel mogelijk op de fiets naar school te gaan. Gezondheid en milieu zijn belangrijke maatschappelijke vraagstukken. De fiets is het antwoord!

Op Fietse naar school

Nog één keer in het zonnetje: de winnende Fietsenscholen

De afgelopen jaren hebben verschillende scholen gestreden om Fietsschool van het Jaar te worden. Bij de Fietsschool van het Jaar verkiezing draait het allemaal om de beste en leukste fietsinitiatieven. Hoeveel doet een school eraan om scholieren zo veel mogelijk, maar ook zo veilig mogelijk op de fiets te krijgen? Dat is de grote vraag.

 Tijdens een feestelijke slotbijeenkomst werd ieder jaar bekendgemaakt welke school de titel een jaar lang mocht dragen. De winnaar ontving daarnaast de gouden fiets en eenwielerexperiencevoor een hele klas op het Wielercentrum in Assen.

 We hebben de afgelopen 4 jaar veel inzendingen gekregen en we waren verrast door alle leuke activiteiten. Graag zetten we de winnaars nogmaals op een rij.

 

De winnaars op een rij:

 2015-2016 OBS De Lindelaar uit Westerbork

2016-2017 OBS De Eenspan uit Emmen

2017-2018 CS Vincent van Gogh uit Beilen

2018-2019 ISK Dr. Nassau uit Assen

Pin It on Pinterest

Share This
X