Selecteer een pagina

Het Drents Wielerweekend is terug van weg geweest. In het weekend van 22 tot 24 oktober gingen de renners de strijd aan met elkaar. Op vrijdag gingen de vrouwen van start met De Drentse 8 van Westerveld. Op zaterdag reden zij De Miron Women’s WoldTour. Zondag 24 oktober waren de heren aan de beurt met De Albert Achterhes profronde.

Start en finish van de Drentse 8 van Westerveld vonden plaats in Dwingeloo. Na een afstand van 140,2 km wist Chantal Blaak de winst te pakken. Ze eindigde met een spetterende tijd van 3.21.05. Op de tweede plek eindigde Charlotte Kool met een tijd van 3.21.32.

De Miron Women’s WorldTour is op de zaterdag gewonnen door Lonera Wiebes. De wedstrijd van maar liefst 160 km vond plaats in Assen. De dames kregen te maken met verschillende keienstroken en mochten vier keer de VAM-berg op in Wijster.

Rune Herregodts wist de titel te pakken van de Albert Achterhes Profronde. De ronde, die plaats vond in Assen, heeft een afstand van 188,5 km. Het parcours zou via de muur van Emmen plaatsvinden, maar door werkzaamheden werd dit onderdeel geschrapt. Hierdoor moesten de heren de VAM-berg niet vier, maar vijf keer beklimmen.

De VAM-berg was in het Drents Wielerweekend al onderdeel van de verschillende routes, en op 6 en 7 november is de Col du Vam het toneel van het EK Veldrijden. Op de dak van Drenthe gaan de veldrijders met elkaar de strijd aan om de titel als Europees Kampioen. Mocht je bij dit wielerspektakel aanwezig willen zijn? Dat kan! Kaarten zijn verkrijgbaar via de www.ekveldrijden.nl

Pin It on Pinterest

Share This
X