Selecteer een pagina

VAM-Berg

Sinds vrijdag 19 oktober 2018 is iedereen van harte welkom op het nieuwe fietsparcours op de ‘Col du VAM’: dé berg van Drenthe. Op deze pagina vind je praktische informatie over parkeermogelijkheden, de routes naar het parcours en het fietsen op het parcours zelf.

VAM-Berg

Parkeren

Als je wilt fietsen op de VAM-berg, dan kun je uiteraard het beste de fiets pakken naar Wijster. Kom je met de auto en fiets achterop, dan kun je parkeren/ opstappen bij:

Download de onderstaande GPX routes op je fietscomputer
en je hebt de beste route naar de VAMberg vanaf deze parkeerplaatsen.

Het is ook mogelijk om te parkeren aan de voet van de VAMberg bij Koffiekiosk Het Blinkerdje, Vamweg 5 in Wijster.

 

Fietsen op het parcours

Op het fietsparcours op de VAM-berg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

 

vam berg

 

Mountainbiken en wandelen

Het fietsparcours is niet de enige recreatieve ontwikkeling op de VAM-berg. Er komen ook nieuwe wandelroutes en een mountainbikeparcours. In het najaar van 2018 wordt naar verwachting de eerste fase van het mountainbikeparcours aangelegd. Dan start ook de aanleg van een verbindingsroute door het Philipsbos en een extra parkeervoorziening aan de zuidzijde van de berg. Tot het mountainbikeparcours klaar is kunnen mountainbikers uiteraard gebruik maken van het fietsparcours.

mountainbiken op het onverharde gedeelte
is niet toegestaan!

Pin It on Pinterest

Share This