Selecteer een pagina

VAM-Berg

Sinds vrijdag 19 oktober 2018 is iedereen van harte welkom op het nieuwe fietsparcours op de ‘Col du VAM’: dé berg van Drenthe. Op deze pagina vind je praktische informatie over parkeermogelijkheden, de routes naar het parcours en het fietsen op het parcours zelf.

VAM-Berg

Parkeren

Als je wilt fietsen/wielrennen en mountainbiken op de VAM-berg, dan kun je uiteraard het beste de fiets pakken naar Wijster. Kom je met de auto en fiets achterop, dan kun je parkeren/ opstappen bij:

Voor de parkeerplaatsen Noord en Zuid kun je onderstaande borden volgen.

Volg naar de VAM-berg de routebordjes van Op Fietse in Drenthe.

Parkeer je bij Boslounge Spier en Green Planet en fiets je vanaf daar naar de VAM-berg, dan kun je onderstaande GPX routes downloaden op je fietscomputer en heb je de beste route naar de VAMberg.

Fietsen op het parcours

Op het fietsparcours op de VAM-berg geldt eenrichtingsverkeer. Het fietsparcours bestaat uit drie klimroutes en één afdaling. De routes op de VAM-berg zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Op de meest noordelijke route vind je aan het einde van het parcours een keienstrook met een stijgingspercentage van 15%.

vam berg

Mountainbikers

Voor mountainbikers worden twee verbindingsroutes aangelegd naar de VAM-berg vanaf de Boslounge in Spier en vanuit Sleen. Zie voor de routes de kaartjes hieronder.

De mountainbikeroute op de VAM-berg wordt aangegeven met standaard markering voor mountainbikeroutes en geeft de moeilijkheidsgraad van het parcours aan.

Wandelen

Naast het fietsen en mountainbiken kun je ook wandelen op de VAM-berg. Nu kan dat nog op de klimroutes van het fietsparcours, maar vanaf de zomer (juli 2019) kan dat ook op nieuwe wandelroutes op de berg. Momenteel werkt de provincie aan het ontwerp van deze wandelroutes in overleg met de omgeving en Het Drents Landschap. Wandelen op de afdaling van het fietsparcours is niet toegestaan in verband met de snelheid van de fietsers.

Pin It on Pinterest

Share This
X