Update Op Fietse in Drenthe en het coronavirus

Bron: www.ntfu.nl

Het coronavirus houdt iedereen al enkele weken in z’n greep. Inmiddels zijn de gevolgen van de maatregelen merkbaar. Wat betekenen deze maatregelen voor Op Fietse? 

Verbod samenkomsten en evenementen

Zo mogen er tot 1 juni geen evenementen en samenkomsten meer plaatsvinden. Waar er eerst nog een ondergrens was van 100 personen, is er nu een algeheel verbod afgekondigd.

Dit betekent dat er niet langer in groepsverband mag worden gefietst. Individueel fietsen in de buitenlucht kan natuurlijk nog wel. Toch liever samen op pad? Houd er dan rekening mee dat de groep uit niet meer dan 3 personen bestaat. Bovendien geldt ook hier de regel om 1,5 meter afstand tot elkaar te houden. Onder het verbod van het kabinet, vallen ook toertochten. Heb je je aangemeld bij een tocht die nu niet meer doorgaat? Of heb je een andere vraag over de toertocht? Neem dan contact op met de organisator. 

Volg de adviezen

Houd rekening met elkaar en volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op rivm.nl: was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik een papieren zakdoek, schud geen handen en houd 1,5 meter afstand. 

Vermijd in deze tijd extra risico’s. Gezondheid en veiligheid staat voorop.  


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?