Werkzaamheden fietstracé VAMberg van start

De werkzaamheden aan het fietstracé op de VAMberg zijn van start. Op woensdag 29 augustus gaf gedeputeerde Henk Brink officieel het startsein, door met een kraan het eerste zand voor de derde lus aan de noordkant aan te brengen. Gedeputeerde Brink: “Naar dit moment hebben we lang uitgekeken. Het is fantastisch dat de aanleg van het fietstracé nu echt gaat beginnen en dat in oktober de eerste fietsers de VAMberg kunnen beklimmen”.

Wethouder Anique Snijders van Midden-Drenthe sloot zich daar volledig bij aan en bracht daarnaast nieuws over een fietspad langs de Berkenweg. “Dorpsbelang Drijber heeft al lang de wens voor een fietspad langs de Berkenweg, van Drijber tot aan de school. Die wens kunnen we samen met de provincie in vervulling laten gaan. We gaan binnenkort om tafel met de provincie om de plannen verder uit te werken”, aldus wethouder Snijders.

Werkzaamheden
De komende weken legt Hoornstra aannemingsmaatschappij N.V. uit Nieuw-Buinen het fietstracé op de VAMberg aan. Er komen drie fietslussen op de berg van in totaal 2100 meter lang met een stijgingspercentage van 8% tot 13%. De fietslus aan de noordkant krijgt ook een zogeheten ‘flintenstrook’. Naar verwachting zijn de werkzaamheden begin oktober afgerond. Daarna volgt een feestelijke openstelling van het tracé.

Op de website www.provincie.drenthe.nl/vamberg en facebookpagina Opfietseindrenthe is in woord en beeld te volgen hoe de werkzaamheden aan het fietstracé vorderen. De VAMberg is tijdens de werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten voor publiek. Fietsen, wandelen en paardrijden rondom de VAMberg is wel mogelijk.


Deel deze pagina

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?