Boeken en Fietsen Gieten 18 september

Boeken en Fietsen Gieten 18 september

Eexterweg 12, Gieten

Boeken en Fietsen is een boeiende en interactieve avond vol wielerverhalen waarbij het boek, “Koersen met tegenwind”, centraal staat. Hans Derks van SportDrenthe gaat in gesprek met Henk Benjamins en Gio Lippens. Op maandagavond 18 september is de laatste avond voor deze boekpresentatie. Het programma is van 19:30 uur tot 22:00 uur in Bibliotheek Gieten.

‘Koersen met tegenwind’ neemt je mee op een reis door het boeiende leven van de Drentse wielrenner Henk Benjamins, een bescheiden jongen uit het buurtschap Moscou bij Hoogeveen, die uitgroeide tot een van ’s lands beste amateurs. Een coureur die daarna de moed had om zijn dromen na te jagen in een tijd waarin het professionele wielrennen nog een ongewis avontuur was.

‘Koersen met tegenwind’ is meer dan alleen een verhaal over wielrennen. Het is een eerlijk en ontroerend relaas over doorzettingsvermogen en de kracht van de menselijke geest. Henk Benjamins’ verhaal inspireert en laat zien dat het leven niet altijd een vlakke weg is, maar dat de mens met moed en vastberadenheid elke tegenwind kan trotseren.

De herinneringen van Henk Benjamins zijn bewerkt door sportjournalist Gio Lippens, in opdracht van Sport Drenthe, ter gelegenheid van het EK Wielrennen dat in september 2023 in Drenthe plaatsvindt.

Programma:

19.00 uur Deur open, ontvangst met koffie en thee

19.30 uur Opening door Hans Derks (SportDrenthe) en Chris Wierenga (bibliotheek Gieten)

19.40 uur Hans gaat in gesprek met Henk Benjamins en schrijver Gio Lippens – inclusief 3x voorlezen door Gio – intermezzo’s met de zaal, waarbij de relatie met Henk centraal staat.

20.30 uur Lokaal wielerpanel o.l.v. Gio Lippens. Het gesprek gaat over wielrennen, het EK, boeken en natuurlijk Henk. Herman Strijbosch en Jo Wilkens schuiven aan.  

21.00 uur Afsluiten, napraten en verkoop boek “Koersen met tegenwind” door boekhandel Bruna uit Borger. Henk Benjamins is aanwezig om te signeren.

22.00 uur Einde

Vooraf aanmelden bij www.bibliotheekgieten.nl is noodzakelijk, vol is vol. Toegang is gratis.

In samenwerking met: - VGW logo 002

- Boeken en Fietsen poster Gieten 1 1