Drenthe geeft startschot voor route naar EK wielrennen

Nog 245 dagen tot de start van het EK Wielrennen in Drenthe. Vanavond werd in een bomvolle De Nieuwe Kolk het startschot gegeven. De neutralisatie ligt achter ons. Vanaf nu zetten we vol koers richting vijf dagen top wielrennen in Drenthe. Het traject van nu tot en met het EK zit bomvol met activiteiten. Lees meer op de website van de Provincie Drenthe.

Read more

Wielerwedstrijd UCI Gravel World Series

Zaterdag staat in Veenhuizen een internationale wielerwedstrijd in de UCI Gravel World Series op het programma. Met start en finish voor het gevangenismusuem. De organisatie is in handen van Johan Wekema en Elska Dijkstra namens sportevenementen bureau Enforce Sport Events. De enige in Nederland als onderdeel van de UCI Gravel World series, waarbij deelnemers zich konden kwalificeren voor het WK op 8 en 9 oktober in Italië. Deelnemers uit tien verschillende landen stonden aan de start. Een modderige en zeer zware gravelrace met een zege voor de Deen Andreas Stokbro en Tessa Neefjes

 

Read more

Vittoria Slag om Norg

De Vittoria Slag om Norg is een prof wielerkoers van 187 km dwars door de Provincie Drenthe. Vele nationale en internationale prof wielerploegen staan op zaterdag 16 juli aan de start op de Brink in Norg. Het evenement staat garant voor topsport, duizenden bezoekers, promotie voor de regio Drenthe en fantastische beelden.

Meer informatie: www.slagomnorg.nl

Read more

Velodroom Veldslag om Norg

Taking the Challenge

De Velodroom Veldslag om Norg is een échte mountainbike uitdaging voor sportievelingen die houden een lange afstand, maar ook willen genieten van de beleving, de omgeving en de natuur. Het is een grote ronde van 80 of 100 km met verschillende gebieden; stijle heuvels, singletracks en bospaden.

Meer informatie: www.veldslagomnorg.nl

 

Read more

Drenthe geeft startschot voor route naar EK wielrennen

Nog 245 dagen tot de start van het EK Wielrennen in Drenthe. Vanavond werd in een bomvolle De Nieuwe Kolk het startschot gegeven. De neutralisatie ligt achter ons. Vanaf nu zetten we vol koers richting vijf dagen top wielrennen in Drenthe. Het traject van nu tot en met het EK zit bomvol met activiteiten. Lees meer op de website van de Provincie Drenthe.

Read more

Velodroom Veldtoertocht

Velodroom Veldtoertocht

Vanwege de coronamaatregelen kan er alleen online worden ingeschreven. Daarnaast wordt er ook gestart via verschillende tijdsloten. TFC Noad en WTC Roden staan deze keer ook weer garant voor een nieuwe en uitdagende route. De te rijden afstanden zijn 25, 40 en 55 km. Starten kan in de tijdssloten 9.00 uur tot 9.10, 9.15 tot 9.25,9.30 tot9.40 en van 9.45 tot 10.00. Dichtbij de startplaats is een grote parkeerplaats met volop gratis parkeermogelijkheden. De route is volledig bepijld en m.b.v verkeersregelaars kan men veilig oversteken. Gedurende de tocht is er een rijdende EHBO post aanwezig, tevens is er een reparatiewagen op de route. Na afloop kan men de fietsen afspuiten , en er is een ruime douchegelegenheid.

 

Klik hier voor meer informatie

Read more

EK veldrijden

De Europese kampioenschappen veldrijden in 2021 zijn een van de grootste wielerevenementen in Nederland. Met duizenden wielerfans uit Nederland, België en vele andere landen om de top coureurs aan de slag te zien op Col Du VAM in Drenthe. De wedstrijden zijn verzekerd van een enorme media-aandacht.

Naar verwachting zullen de NOS, SPORZA en Eurosport de wedstrijden live uitzenden. Ook in andere Europese landen zal het op televisie te zien zijn.

Sinds 2003 worden de Europese kampioenschappen veldrijden jaarlijks georganiseerd. De wedstrijden vinden plaats aan het begin van het veldritseizoen, in november. In eerste instantie werden alleen koersen verreden voor elite vrouwen, beloften mannen en junioren mannen. In 2013 werd de categorie vrouwen onder 23 jaar toegevoegd en sinds 2015 vindt ook de wedstrijd voor elite mannen plaats. Lars van der Haar was de eerste die de elite titel bij de mannen veroverde.

Mathieu van der Poel is met drie titels recordhouder. Bij de vrouwen won Daphny van den Brand vier keer de titel en ook Marianne Vos won in 2005 haar eerste EK-titel. Momenteel is de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado de regerend Europees kampioene.

De Col Du VAM was in 2020 het decor voor een uniek kampioenschap. Namelijk het eerste grote sportevenement in Nederland na de uitbraak van de coronapandemie. Tijdens het Nederlandse Lotterij Nederlands Kampioenschap wielrennen was de iconische heuvel in het Drentse landschap goed voor spetterende races met Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel als kampioenen.

Door de verwachte deelname van vele wereldtoppers en de honger naar topsport en -evenementen belooft het een zinderend evenement te worden.

Meer informatie

Read more

Drenthe 200

Dare to go extreme!

De Drenthe 200 is de meest extreme marathon voor mountainbike, gravelbike of cyclocrosser van 200 km. Deze marathon is niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je fysiek en mentaal tot het uiterste durft te gaan, is de Drenthe 200 wat voor jou. Houd er rekening mee dat je de zwaarste weertypes tegen kunt komen.

Meer informatie: www.drenthe200.nl

Read more

Albert Achterhes Profronde van Drenthe

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe staat dit jaar op zondag 13 maart op het programma. Over een afstand van meer dan 196 kilometer gaan de profrenners vanaf het provinciehuis in Assen richting Hoogeveen.

De groep fietst dwars door het Drentse landschap en passeert onderweg vijf keer de top van de VAM-berg. De Albert Achterhes Profronde van Drenthe gaat om 10.30 van start, met een verwachte finish rond 15.20 uur.

Read more

UCI Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe

Op zaterdag 12 maart 2022 gaat voor het provinciehuis in Assen de UCI Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe van start. Het parcours, met een lengte van 156 kilometer, loopt dwars door de provincie Drenthe richting de fameuze VAM-berg.

Aangekomen bij de Col du VAM zullen de rensters vier keer de top van de berg bedwingen. De wedstrijd gaat om 12.15 van start en de finish wordt verwacht tussen 16.15 en 16.30 op de VAM-berg.

Read more

Volgende pagina »

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?