Velodroom Veldtoertocht

Velodroom Veldtoertocht

Vanwege de coronamaatregelen kan er alleen online worden ingeschreven. Daarnaast wordt er ook gestart via verschillende tijdsloten. TFC Noad en WTC Roden staan deze keer ook weer garant voor een nieuwe en uitdagende route. De te rijden afstanden zijn 25, 40 en 55 km. Starten kan in de tijdssloten 9.00 uur tot 9.10, 9.15 tot 9.25,9.30 tot9.40 en van 9.45 tot 10.00. Dichtbij de startplaats is een grote parkeerplaats met volop gratis parkeermogelijkheden. De route is volledig bepijld en m.b.v verkeersregelaars kan men veilig oversteken. Gedurende de tocht is er een rijdende EHBO post aanwezig, tevens is er een reparatiewagen op de route. Na afloop kan men de fietsen afspuiten , en er is een ruime douchegelegenheid.

 

Klik hier voor meer informatie

Read more

EK veldrijden

De Europese kampioenschappen veldrijden in 2021 zijn een van de grootste wielerevenementen in Nederland. Met duizenden wielerfans uit Nederland, België en vele andere landen om de top coureurs aan de slag te zien op Col Du VAM in Drenthe. De wedstrijden zijn verzekerd van een enorme media-aandacht.

Naar verwachting zullen de NOS, SPORZA en Eurosport de wedstrijden live uitzenden. Ook in andere Europese landen zal het op televisie te zien zijn.

Sinds 2003 worden de Europese kampioenschappen veldrijden jaarlijks georganiseerd. De wedstrijden vinden plaats aan het begin van het veldritseizoen, in november. In eerste instantie werden alleen koersen verreden voor elite vrouwen, beloften mannen en junioren mannen. In 2013 werd de categorie vrouwen onder 23 jaar toegevoegd en sinds 2015 vindt ook de wedstrijd voor elite mannen plaats. Lars van der Haar was de eerste die de elite titel bij de mannen veroverde.

Mathieu van der Poel is met drie titels recordhouder. Bij de vrouwen won Daphny van den Brand vier keer de titel en ook Marianne Vos won in 2005 haar eerste EK-titel. Momenteel is de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado de regerend Europees kampioene.

De Col Du VAM was in 2020 het decor voor een uniek kampioenschap. Namelijk het eerste grote sportevenement in Nederland na de uitbraak van de coronapandemie. Tijdens het Nederlandse Lotterij Nederlands Kampioenschap wielrennen was de iconische heuvel in het Drentse landschap goed voor spetterende races met Anna van der Breggen en Mathieu van der Poel als kampioenen.

Door de verwachte deelname van vele wereldtoppers en de honger naar topsport en -evenementen belooft het een zinderend evenement te worden.

Meer informatie

Read more

Drenthe 200

De Drenthe 200, een extreme marathon voor de fanatieke mountainbiker, cyclocrosser en gravelbiker gaat dit jaar van start op woensdag 22 december. Deelnemers gaan de strijd aan met het weer en de natuur over een afstand van maar liefst 200 kilometer. Ook voor het publiek belooft het een unieke dag te worden.

Read more

Albert Achterhes Profronde van Drenthe

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe staat dit jaar op zondag 13 maart op het programma. Over een afstand van meer dan 196 kilometer gaan de profrenners vanaf het provinciehuis in Assen richting Hoogeveen.

De groep fietst dwars door het Drentse landschap en passeert onderweg vijf keer de top van de VAM-berg. De Albert Achterhes Profronde van Drenthe gaat om 10.30 van start, met een verwachte finish rond 15.20 uur.

Read more

UCI Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe

Op zaterdag 12 maart 2022 gaat voor het provinciehuis in Assen de UCI Miron Women’s WorldTour Ronde van Drenthe van start. Het parcours, met een lengte van 156 kilometer, loopt dwars door de provincie Drenthe richting de fameuze VAM-berg.

Aangekomen bij de Col du VAM zullen de rensters vier keer de top van de berg bedwingen. De wedstrijd gaat om 12.15 van start en de finish wordt verwacht tussen 16.15 en 16.30 op de VAM-berg.

Read more

De Drentse Acht van Westerveld Vrouwen

In aanloop naar de Ronde van Drenthe vindt op vrijdag 11 maart de Drentse Acht van Westerveld Vrouwen plaats. De wedstrijd zal bestaan uit drie grote rondes van 38,5 kilometer en drie kleine van 6 kilometer in en rond Drentse plaats Dwingeloo.

Het parcours is vlak en bestaat veelal uit smalle wegen inclusief een korte strook keien. Voor de deelneemsters belooft het een flinke uitdaging en voor toeschouwers een spectaculair schouwspel. De start van de Drentse Acht van Westerveld Vrouwen is om 12.30 in Dwingeloo.

Read more

Ronde van Drenthe

Ronde van Drenthe

Programma Ronde van Drenthe 2022

De drentse 8 van Westerveld Vrouwen wordt verreden op vrijdag 11 maart 2022. Route nog niet beschikbaar.

De Albert Achterhes Profronde van Drenthe op zondag 13 maart 2022. Route nog niet beschikbaar.

www.rondevandrenthe.nl

 

 

Read more

Zantingh 2 Wielers ATB tocht

Mooie ATB tocht in de omgeving van Oosterhesselen de route gaat door het Geserbos en de Mepperdennen.

 

Online inschrijven

Read more

Gravel One Fifty

Een nieuwe koers op de kalender is de Gravel One Fifty op zaterdag 17 september 2022. Deelnemers kunnen kiezen uit een Mediofondo met een afstand van 75 kilometer en een Granfondo van 150 kilometer lengte.

De vlakke race brengt de deelnemers over gravelwegen in Noord-Drenthe en gaat van start in het Gevangenismuseum in Veenhuizen. De omgeving met grote vlaktes, bossen en landerijen in combinatie met onverharde wegen, grindwegen en gras maken de regio zeer geschikt voor deze sportieve uitdaging.

Read more

Veldslag om Norg

De Veldslag om Norg is een echte uitdaging voor mountainbikers die verreden wordt op zaterdag 3 september 2022. Deelnemers kunnen kiezen voor een parcours met een lengte van 80 of 100 kilometer en krijgen een flinke tocht voor de kiezen door Noord-Drenthe.

De eerste groep met fietsers zal starten om 8.00 vanaf het evenemententerrein in Norg, waar ook de finish zal zijn.

Read more

Volgende pagina »

Al het Drentse fietsnieuws
rechtstreeks in je inbox?