EK Wielrennen 2023

EK Wielrennen 2023

Meer informatie

Het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 vindt plaats in Drenthe. Het belooft een prachtig en uniek evenement te worden dat plaatsvindt van 20 tot 24 september. Na het grote succes van de Vuelta start in 2015, werken we hard aan dit evenement. We willen er een echt Drents feest van maken en daarom doen de renners zoveel mogelijk locaties in Drenthe aan, zodat dorpen en steden hun eigen wielerfeesten kunnen organiseren en vieren.

De Col du VAM zal een iconische locatie zijn om de wielersport te vieren. De beklimmingen zijn de scherprechter tijdens de finaleronde van de wegwedstrijden. Tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen en het Europees Kampioenschap Veldrijden 2021 maakten wielerfans al kennis met deze unieke locatie met haar slingerende route, steile beklimmingen en uitdagende kasseienstrook.

De verschillende wedstrijdcategorie├źn starten vanuit verschillende dorpen en steden in Drenthe, waarbij Emmen met haar unieke start vanuit Wildlands Adventure Zoo een centrale rol speelt in de tijdritten. Ook beeldbepalende locaties in Drenthe zoals het Drents Museum, het Hunebed Centrum en Kamp Westerbork zijn opgenomen in het programma.

Het EK Wielrennen 2023 heeft een vrije toegang. Kaarten kopen is niet nodig. Je kunt zowel in de doorkomstplaatsen de renners aanmoedigen als op de VAM-berg.

Wil je meer informatie over het programma en het parcours van dit onvergetelijke evenement? Bezoek dan onze website en ontdek alles wat je moet weten over het Europees Kampioenschap Wielrennen 2023 in Drenthe. Laat je inspireren en bereid je voor op een week vol spektakel, passie en fietsen.