Kick-off Nationale Sportweek 28 maart

Kick-off Nationale Sportweek 28 maart

Grolloo

Uniek in Nederland en typisch voor de hechte samenwerking in Drenthe. De gemeente Aa en Hunze en de gemeente Borger-Odoorn worden samen gastgemeente van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Van vrijdag 15 september tot en met zondag 24 september staat sport centraal in deze gemeenten. Wat deze week natuurlijk extra speciaal maakt is dat deze samenvalt met het EK Wielrennen, dat alle gemeenten in Drenthe aan doet.

Kick-off
Op dinsdag 28 maart werden de voorbereidingen op de Nationale Sportweek gezamenlijk afgetrapt in Grolloo. De sportweek heeft als doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland te enthousiasmeren om te sporten en te bewegen. Allemaal op hun eigen manier. Daarom is het thema #EenLevenLangBewegen als centraal thema gekozen. Dit sluit mooi aan op het activatieprogramma van het EK Wielrennen, waarin Een Leven Lang OpFietse gaat terugkomen.

Het programma werd afgetrapt met een feestelijke openingsdans door Muze Dans Borger. Wethouders Bas Luinge (Aa en Hunze) en Ankie Huijing-van Tongeren (Borger-Odoorn) kwamen het podium op gefietst met de bakfiets.

Doe mee
De avond stond naast het EK Wielrennen in het teken van ‘Een Leven Lang Bewegen,’ het thema voor de Nationale Sportweek. 35 procent van de mensen wil wel in beweging komen, maar lukt het nog niet. Een Leven Lang Bewegen richt zich op deze doelgroep. Inwoners of verenigingen die iets willen organiseren in deze week kunnen contact opnemen met: Eline Boer (Projectleider Nationale Sportweek): e.boer@borger-odoorn.nl.

nationale sportweek - Kick off Nationale Sportweek F01

Tekenaar Esther van der Linden was aanwezig om de avond vast te leggen op papier (bron: De Schakel)