Kunstwerk fietsen Assen 21 september

Kunstwerk fietsen Assen 21 september

Assen

De eerste fietskunstwerken staan al in de grond in Assen!

Ook in Assen zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor de kunstwerken langs de route van het EK Wielrennen! Ter ere van dit wielerevent worden eind augustus/begin september op dertig rotondes in Assen aan elkaar gelaste en geverfde fietsen geplaatst.

In een werkplaats is iWerk, onderdeel van Werkplein Drentsche Aa, is begonnen om de fietsen als ‘kunstobjecten‘ in elkaar te lassen. Michel Heet, werkbegeleider van iWerk, vertelt: “We hebben de keuze uit een honderdtal afgedankte fietsen die anders naar een opkoper zouden gaan. Je hebt wel wat creativiteit nodig om de fietsen op verschillende manieren aan elkaar te lassen. En omdat we genoeg mensen bij iWerk hebben met technische kwaliteiten, is dit een prachtige klus.” Twee spuiters van de asielopvang aan de Graswijk, Mansour en Hassan, geven de fietsen kleur. De fietsen worden met name rood, wit, blauw: de kleuren van het EK Wielrennen. Half juli zijn ze begonnen met de eerste kunstwerken. Heb jij ze al ontdekt?

kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - kunstwerk assen 1 kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - kunstwerk assen 2