Kunstwerk Patrijs boert goed! Zwiggelte 20 september

Kunstwerk Patrijs boert goed! Zwiggelte 20 september

Zwiggelte

In Zwiggelte wordt er momenteel gewerkt aan een enorm kunstwerk in een weiland. Patrijs boert goed! Is de slogan en staat voor het in het gras aangebrachte kunstwerk met een oppervlakte van 30.000m2. Het beeldt een koppel patrijzen uit, om zo de aandacht te vestigen op de bloeiende stand van deze akkervogel. Ook is dit een indicatie voor een goede biodiversiteit in een gevarieerde natuurlijke omgeving met voldoende natuurlijke rustgewassen en een goede landbouwpraktijk. Het initiatief komt van de Boermarke Zwiggelte, het samenwerkingsverband van 25 boeren in dit Drentse dorp.

Het kunstwerk Patrijs boert goed! Is te zien tijdens het EK Wielrennen van 20 t/m/ 24 september en is gelegen aan de rand van Zwiggelte langs de weg naar Westerbork. Ook is het de bedoeling dat het kunstwerk te zien is bij het passeren van de renners via de live tv-beelden vanuit de lucht. De ontwerper is de plaatselijke dierenarts en amateur kunstenaar Bart van der Kolk.

De volgende stap is de schets compleet maken en inkleuren van het geheel met woud (rood) zand, eierschalenkalk en compost. Er worden alleen natuurlijke materialen gebruikt met ondersteuning van de modernste landbouwtechnieken. Hoe gaaf is dit kunstwerk? Kom jij de patrijzen bekijken tijdens het EK Wielrennen?

kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - boeren met patrijs 3 kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - boeren met patrijs2