Kunstwerk schilderij Zweeloo 16 september

Kunstwerk schilderij Zweeloo 16 september

Assen

Tijdens de jaarlijkse buitenschilderdag* op 9 september a.s. in Zweeloo willen wij het publiek een tekening die speciaal voor dit doel wordt gemaakt- op groot formaat schilderdoek in laten schilderen, mogelijk in de stijl van Van Gogh. Dit in het kader van het Van Gogh project Drenthe én verschillende andere lokale Van Gogh activiteiten. Het is een initiatief van één van de vrijwilligers die de buitenschilderdag al jaren organiseren voor TIP Tourist Info Aalden/Zweeloo.

Op 16 september wordt het kunstwerk afgemaakt (in de pop-up galerie naast de Coop in Aalden) en indien nodig bijgewerkt door enkele  schilders van de Aalder schildergroepen die ik begeleid. Inwoners van het dorp zijn hierbij van harte welkom om te komen kijken.

Een inwoner van ons dorp gaat een stripachtige tekening maken waarin ook elementen van ons dorp voorkomen. Het wordt waarschijnlijk een combinatie van een wieler peloton en herkenbare elementen uit het dorp (zoals bijv. het kerkje van Zweeloo en/of molen van Aalden). De tekening wordt op dinsdagavond 22 augustus (in de pop-up) overgezet op het megadoek (3.20×1.60).

Het kunstwerk wordt -uiteraard- tijdens het EK en de doorkomst in Zweeloo/Aalden langs de route geplaatst, t.w. bij een particulier aan de Hoofdstraat 1 in Zweeloo.

*Een dag waarop ca 30-40 amateurschilders uit de regio én daarbuiten in en rond Zweeloo in de buitenlucht zullen schilderen, een zgn ‘plein air’ schilder dag. En vanwege andere kunst- en culturele activiteiten in dat weekend ook zeker publiek zal trekken.

kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - Zweeloo 1kunstwerken,drenthe2023,opfietse,ekwielrennen2023 - Zweeloo 2 scaled