OpFietse naar grote hoogte

OpFietse naar grote hoogte

VAM-berg

Op 5 juli 2023 willen wij wederom laten zien dat ‘iedereen op fietse’ kan. Als onderdeel van het programma ‘Een Leven Lang OpFietse’ in aanloop naar het EK Wielrennen in september, willen wij mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om de VAM-berg te beklimmen, toch deze ervaring bieden. De eerste editie van OpFietse naar grote hoogte vond plaats in 2019 in het kader van het WK Paracycling in Emmen. We hebben destijds de berg gebruikt om een unieke fietservaring te creëren voor mensen met en zonder een beperking. Inclusie en meedoen waren de twee belangrijkste thema’s. Met als hoofddoel: aandacht vragen voor fietsen en mensen met een beperking.

In de EK Wielrennen 2023 editie van OpFietse naar grote hoogte gaat zich wederom richten op het ervaren van de beklimming. Dit mag fietsend, hardlopend of wandelend. Er zijn vele doelgroepen te bedenken, die via het Drentse fietsnetwerk benaderd gaan worden. Denk aan cliënten uit instelling voor blinde en slechtziende mensen, deelnemers van gehandicaptensportvereniging, cliënten van dagbestedingen, cliënten van instellingen voor mensen met meervoudige beperking, nieuwkomers in Nederland, overige para-sporters, maar wellicht ook kinderen uit aandachtswijken, etc. Iedereen die wil mag meedoen!

Ons doel is om iedereen een fietsbeleving te geven en het dak van Drenthe te kunnen beklimmen. Daarom regelen we zoveel mogelijk aangepaste (elektrische) duofietsen, tandems, handbikes, rolstoelfietsen, mountainbikes en driewielers om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen naar de top kunnen komen.

Zit je op het speciaal onderwijs? Heb je een lichamelijke beperking? Woon je in een instelling of werk je op een sociale werkplaats? Dan is deze dag helemaal voor jou! In meerdere groepen ga je onder begeleiding fietsend of lopend de Col du VAM beklimmen. Doe mee met activiteiten boven op de VAM en moedig de deelnemers aan!

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar Marije Joling van gemeente Aa en Hunze, Team Sport, e-mailadres is: mjoling@aaenhunze.nl Deelname is gratis. Graag de volgende informatie vermelden:

Naam:
Geboortedatum:
Ik kom met mijn eigen (aangepaste) fiets: ja/nee

Heb je geen vervoer? Wij helpen je. Graag ontvangen wij de volgende informatie:

Aantal deelnemers:
Vanaf welke locatie ophalen en terugbrengen:
Is er een rolstoel aanwezig?
Moeten er fietsen mee en zo ja, wat voor fietsen en hoeveel?

Wil jij ons helpen bij dit event als vrijwilliger? Meldt je dan aan door een mail te sturen naar mjoling@aaenhunze.nl.

We ontvangen je aanmelding het liefst voor 21 juni. 

Datum: 5 juli 2023
Plaats: Col du Vam – Vamweg, Wijster
Tijdstip: 13:00 – 16:00 uur

OpFietse - OpFietse naar grote hoogte