Toertocht Jumbo op de pedalen 17 september

Toertocht Jumbo op de pedalen 17 september

VAM-berg

De toertocht Jumbo op de Pedalen trapt het EK Wielrennen af.

Op zondag 17 september 2023 -exact drie dagen voor de start van het Europees Kampioenschap wielrennen in Drenthe- organiseert Jumbo de 3e editie van ‘Jumbo op de Pedalen’. Een toertocht van 100 kilometer over het officiële parcours van het EK wielrennen 2023. Het is een unieke mogelijkheid voor recreatieve fietsers om het officiële EK-parcours te verkennen.

Gedeputeerde Henk Brink: “We zijn trots dat Jumbo als officiële partner van het EK wielrennen deze toertocht organiseert. Het is een unieke mogelijkheid voor recreatieve fietsers om het parcours van het EK wielrennen 2023 te ervaren. En als het lukt om het ‘Dak van Drenthe’ vooraf getest en goedgekeurd te krijgen, ontstaat er een fantastische mogelijkheid om ook hoogste punt van Drenthe te beklimmen. We kunnen gaan aftellen!” 

Het ‘Dak van Drenthe’ 

Er wordt momenteel hard gewerkt om het ‘Dak van Drenthe’ gereed te krijgen. De huidige VAM-berg is 48 meter hoog en zal straks 63 meter hoog zijn. Hierdoor ontstaat een klim van circa 460 meter lang met een maximum stijgingspercentage van 16.4%. Tijdens het EK wielrennen is het de bedoeling dat de professionals in een keer naar de top van het ‘Dak van Drenthe’ fietsen. Een pittige klim voor deelnemers aan het EK, maar zeker ook voor recreatieve fietsers. Na het EK wordt de klim afgesloten, zodat de werkzaamheden afgerond kunnen worden. In de loop van het fietsseizoen 2024 wordt het Dak officieel geopend. 

Samen fietsen met atleten van Team Jumbo-Visma 

Kortom: verken het officiële EK parcours en beklim als een van de eersten het ‘Dak van Drenthe’. Als kers op de taart fiets je ook nog eens samen met atleten van Team Jumbo-Visma. Op 17 september is de start van de EK editie van ‘Jumbo op de Pedalen’, hoog tijd om aan je training te beginnen! 

Schrijf je in! 

Deelnemen aan ‘Jumbo op de Pedalen’? Dat kan via deze link. 

toertocht jumbo op de pedalen - Jumbo op de pedalen F02