Team Assen in voorbereiding op Alpe d’Huzes

Team Assen in voorbereiding op Alpe d’Huzes

Maar liefst 140 leerlingen en docenten van alle middelbare scholen, twee mbo-opleidingen en speciaal onderwijs in Assen hebben een team gevormd in de strijd tegen kanker. Onder de noemer Team Assen gaan zij deelnemen aan het fundraising evenement Alpe d’Huzes. Afgelopen donderdag werd er getraind op het TT Circuit. En die training is nodig, want de beroemde ‘Nederlandse berg’ is met een lengte van 13,8 km en een stijgingspercentage van 7,9 %, een zware opgave. Tot maximaal zes keer gaan de deelnemers de 1061 hoogtemeters fietsend, hardlopend of wandelend overbruggen.

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Het evenement is uitermate succesvol. Tijdens de vijftiende editie vorig jaar, werd een recordbedrag van ruimt € 16 miljoen opgehaald.

Om fit genoeg te zijn voor 1 juni ondergaan de deelnemers een stevig trainingsschema. De VAM-berg zal de komende periode ook veelvuldig in het schema opgenomen worden om te wennen aan steile beklimmingen. Maar minimaal zo belangrijk zijn de vele acties die ondernomen worden door Team Assen om geld in te zamelen voor het goede doel. Er is reeds € 110.000 opgehaald door de deelnemers uit Assen, maar de ambitie is om zeker over de € 150.000 heen te gaan.

RTV Drenthe maakte een leuke reportage over de training van Team Assen op het TT Circuit.

- Alpe dHuzes F03