Selecteer een pagina

MTB

Drenthe heeft als eerste provincie een mountainbikevisie opgesteld

Niet alleen recreatief fietsen staat in de belangstelling van de provincie. De mountainbike gemeenschap heeft samen met Recreatieschap Drenthe en de provincie Drenthe (deze rol wordt ingevuld door programma Op Fietse) het initiatief genomen om ook het mountainbiken in de provincie een kwaliteitsimpuls te geven. Daarmee is Drenthe de eerste provincie in Nederland die samen met alle relevante partners een mountainbike visie heeft opgesteld.

MTB

De provincie Drenthe is ambitieus als het om fietsen gaat en heeft als eerste provincie het UCI Bike Region label ontvangen én heeft een 5 sterren kwalificatie als fietsregio. Op deze ambitie wordt stevig ingezet, zowel beleidsmatig als in de uitvoering. Fietsen is voor Drenthe immers een belangrijke aanjager van de vrijetijdseconomie, een gezonde leefstijl en verduurzaming van de samenleving.

Niet alleen recreatief fietsen staat in de belangstelling van de provincie. De mountainbike gemeenschap heeft samen met Recreatieschap Drenthe en de provincie Drenthe (deze rol wordt ingevuld door programma Op Fietse) het initiatief genomen om ook het mountainbiken in de provincie een kwaliteitsimpuls te geven. Daarmee is Drenthe de eerste provincie in Nederland die samen met alle relevante partners een mountainbike visie heeft opgesteld. Mountainbiken kan een belangrijke bijdrage leveren aan meer bestedingen in de vrijetijdseconomie, een hogere sportparticipatie, een sportief imago en meer fietsbeleving.

Recreatieschap en Provincie Drenthe zijn opdrachtgevers van deze visie. Ondernemers, mountainbikeclubs en stichtingen, terreinbeheerders, Programma Op Fietse, Marketing Drenthe, Sport Drenthe en tal van andere organisaties hebben samen met de opdrachtgevers meegewerkt aan de ontwikkeling van deze mountainbike visie en uitvoeringsagenda.

De visie kent vijf bouwstenen waar de komende jaren aandacht aan besteed zal worden:

  • Attractieve infrastructuur
  • Toekomstbestendig beheer
  • Promotie en branding
  • Ondernemerschap en innovatie
  • Natuurgericht en veilig

Samen werken aan een 5 sterren mountainbike provincie; dat is de inzet van alle partijen die bijgedragen hebben aan deze visie en uitvoeringsagenda.

Download hier de MTB Visie

 

Mountainbike route ontwikkelen of verbeteren? Download ‘Leidraad nieuwe routes en verbindingen’ hier

Pin It on Pinterest

Share This
X